29. elokuuta 2012

Mausteista punaviiniä

Olipa ihana sulkea toimiston ovet takanaan tänään jo vähän aikaisemmin ja tavata ystäviä drinkkien merkeissä. Koska en ole mikään heavy drinker niin tyydyin yhteen lasilliseen hyvää espanjalaista punaviiniä joka lämmitti ihanasti Helsingin kylmässä ilmassa. Istuskelimme Groteskin terassilla ja vaikka se sisäpihalla onkin, en voi sanoa että mulla olisi ollut lämmin. Onneksi viltti lämmitti hieman, ja niin, se punaviini. ;)

En ole ehtinyt urheilemaan sitten viikonlopun töiden vuoksi, mutta valitsin silti mieluusti drinksut ystävien seurassa salilla rehkimisen sijaan. Olen ollut niin epäsosiaalinen ylitöiden vuoksi että oli kiva vain istuskella ja jutella niitä näitä. Ehdin sitten kuitenkin viimeistään perjantaina salille, joten nou hätä. Nautin siitä että saan vain olla eikä tarvitse kuluttaa työtuolia joka ilta. Onneksi meininki on vähän rauhoittunut joten nyt voin nauttia siitä että oon working woman. :)

Nyt suihkun kautta sänkyyn. Saan nukkua yli yhdeksän tuntia, ihan parasta. ♥

27. elokuuta 2012

Hedelmäeksotiikkaa

Tutustuin Singaporessa ihanaan uuteen hedelmään jota on ihan pakko hehkuttaa vähän. Ja koska rakkaalla lapsella on monta nimeä, kutsutaan tätä hedelmää mm. pitayaksi tai makeammin dragon fruitiksi eli lohikäärmehedelmäksi. Sen sähäkän pinkki ulkonäkö antaa osviittaa jostakin tosi isosta elämyksestä, mutta itse maku on melko laimea. Se maistuu vähän kiiviltä mutta se ei ole yhtään hapan. Sanoisinko että vähän laimealta kiiviltä. Tästä huolimatta mä olen ihan ihastunut tähän hedelmään. Se toimii hienosti sellaisenaankin,  mutta etenkin hedelmälautasella tai vaikkapa hedelmäsalaatissa muiden hedelmien seassa antamassa vastapainoa muiden hedelmien makeudelle, mieluusti kermavaahdon kera.

Kuvat: kermanvalkoista.blogspot.fi

Dragon fruit onkin samanlainen hedelmä kuin esim. papaija, jonka makuun pitää tottua. Kun ekan kerran maistoin tuoretta papaijaa (ja tämä tapahtui samaisella reissulla), en pitänyt sen mausta yhtään. Jätin itse asiassa puolet hedelmästä syömättä. Nyt melkein itkettää kun ajattelenkin tätä tuhlausta, sillä papaijasta on tullut lempparihedelmäni. :) Se on ihanan makeaa ja siinäkin on sellainen tottumattoman suuhun laimealta vaikuttava maku joka voimistuu ihanasti jokaisella maistamiskerralla.

Kuten jo varmasti tiedätte niin syön arkena melko protsku- ja rasvapitoisesti enkä juuri perusta hiilareista. Hedelmiä en kuitenkaan ole dumpannut vaan syön niitä ihan mieleni mukaan. Ja vaikka en olekaan laihdutuskuurilla niin hedelmät eivät kyllä estä laihtumista! Olen nimittäin laihtunut matkallani ja sen jälkeen jo noin neljä kiloa, ja söin koko matkan ajan ihan tajuttomasti hedelmiä, varmasti ainakin puoli kiloa ja usein varmasti lähemmäs kilon per päivä ja juurikin hedelmiä (aamupalallla, lounaalla ja illallisella, joskus siinä välissäkin). Itse asiassa tämä paino on laskenut sen verran että pitäisi kai kohta alkaa syömään jälkkäreitä oikein urakalla. ;)

26. elokuuta 2012

Viikon megaupdate

Onpa hassua, viikonloppu on taas ainoa hetki jolloin ehdin istahtaa alas koneen ääreen ja kirjoittaa tänne. Harmittaa ihan vietävästi että olen joutunut viettämään töissä kaiken vapaa-aikani tällä viikolla. Olen puskenut töitä parhaimmassa tapauksessa 13 tuntia päivässä, ja siihen kun lisää työmatkat päälle niin eipä siinä paljon aikaa jää muuhun. Enkä siis nyt missään nimessä halua sääliä itseäni, vaan totean vain että huhheijaa kun on ollut kiire! :)

Onneksi viikonloppu on ollut ihan perfect. Perjantaina tapasin ystäviäni viinilasillisen ääressä, ja vaikka viikko oli ollut hurja ja univajetta kertynyt, jaksoin silti yllättävän myöhään. Eilen oli oikea superpäivä, johon kuului dinneriä, shoppailua ja juhlimista. Kävimme mieheni kanssa syömässä ex tempore illallisen Teatterissa. Ruoka oli taivaallista - mä söin tonnikalaa wasabidipin kera, ja se oli paras salaatti jonka ole eläessäni syönyt. Miehenikin oli tosi tyytyväinen pihviinsä, oli kuulemma just eikä melkeen. ;) Olikin ihanaa istahtaa alas hyvän safkan ja viinilasillisen pariin monen tunnin shoppailumaratonin jälkeen. Mies päivitti vaatekaappiaan oikein urakalla, minä tyydyin yhteen ostokseen mutta se oli sitäkin ihanampi. ♥ Kaiken tämän jälkeen ilta kuluikin sitten juhlissa pörräämisen merkeissä. Juhlistimme ystävääni, ja paikalla oli sellaiset viitisenkymmentä ihmistä. Lähdimme juhlista suht aikaisin kotiin, ja tällaisen viikon jälkeen se oli oikein hyvä päätös. Oli kuitenkin tosi ihanaa istahtaa alas ja nauttia illasta skumppalasillisen ääressä, hyvässä seurassa.

Tänään tapaamme siskoni ja hänen toisen puoliskonsa. Menemme ulos syömään ja nauttimaan sunnuntaista. Viikonloppu on siis ollut kertakaikkiaan UPEA. Mutta jotta the big picture ei olisi liian täydellinen totetan tähän vielä että joudun valitettavasti kaivamaan työläppärin esiin illemmalla ja tehdä paria tuntia töitä. Tosi tylsää. :( Mutta ennen sitä nautitaan!

Tässä vielä satsi fiiliskuvia viikon varrelta, lähinnä viime viikonlopulta jolloin istahdimme mieheni kanssa piknikille Kaivariin, ja nyt kuluvalta viikonlopulta.

Puistonäkymiä
Kanniston IHANA mustikkaleivos ja tietenkin macaronseja
Aurinkoinen Krunikka
Ihana alkukeitto, savukatkarapuja ja crab cake
Se maailman paras salaatti

20. elokuuta 2012

Lihakset hellinä

Voi elämä. Toinen salitreeni pitkään aikaan (johtuen tosiaan piiiitkästä matkastani sekä sairastelusta), ja nyt lihakset ovat ihan juntturalla. Pidin neljän päivän tauon salitreenien välillä, ja ehdin juuri toipua ekasta treenistä kun taas ollaan ihan jumissa. Mutta tiedättekö mitä, minä rakastan tätä fiilistä! Kipu on merkki siitä, että lihakset ovat saaneet kunnon treenin. Itse asiassa itse kullekin tekisi hyvää välillä treenata lihakset helliksi, sillä se tehostaa edistymistä. Nyt en tietenkään tarkoita sitä että kannattaa latoa kymmenen kertaa liikaa painoja tangolle, mutta painoja kannattaa lisätä heti kun alkaa tuntua että meno on liian iisiä. Myös treeniohjelmaa kannattaa vaihtaa usein jos haluaa saada aikaiseksi nopeaa edistystä.

Kuva: weheartit.com

Nyt joudun siis taas odottelemaan muutamia päiviä ennen kuin voin suunnata salille uudestaan, mutta se ei haittaa ollenkaan koska töissä on luvassa pitkiä päiviä. Tänään lähdin toimistolta kasin pintaan ja huomenna päivä venyy luultavasti vieläkin pidemmäksi. Loppuviikosta on toivon mukaan tulossa helpompi. Elättelenkin toivoa siitä että ehtisin jokin arkiaamu salille. Silloin siellä on niin paljon rauhallisempaa, ja tykkään muutenkin urheilla heti aamusta. Iltapäivisin on niin ihanaa rentoutua kotisohvalla tai jäädä vaikkapa töiden jälkeen keskustaan viinilasilliselle tai illalliselle.

Nyt nukuttaa ihan kamalasti, joten suuntaan tästä suoraan sänkyyn nauttimaan luksuksesta - noin yhdeksän tunnin yöunista! :) Niin, ja aion tosiaan vielä kirjoittaa enemmän matkastani ja lähinnä sen tuomista uusista ajatuksista ja ideoista. Tarvitsen sitä varten kuitenkin tarpeeksi aikaa, joten kirjoittelu jää luultavasti viikonlopulle.

19. elokuuta 2012

Vihdoin viikonloppu

Tämä viikko on mennyt niin nopeasti! Uusi työpaikka vie aina mehut, varsinkin kun en ole tehnyt pelkästään kahdeksan tunnin työpäiviä vaan olen myös joutunut jo ylityöhommiin niin keskellä viikkoa kuin eilen lauantainakin. Onneksi jouduin tekemään vain pari tuntia töitä eilen, joten ehdimme mieheni kanssa tehdä kaikkea kivaakin. Tarkoituksena ei siis ole tehdä viikonlopputöitä, mutta mun alalla se nyt vain on tylsä tosiasia että ylitöitä joutuu puskemaan vähän väliä. Pyrin kuitenkin tekemään ylityöt keskellä viikkoa, jottei tarvitsisi avata työläppäriä lauantaisin tai sunnuntaisin. Itse työ on edelleenkin ihanaa ja tosi mielenkiintoista, ja luulen että tämä ylityöjuttu johtuu ainakin osaksi siitä etten vielä oikein ole aina perillä siitä miten asiat tehdään. Pikku juttuihin saa siis kulumaan yllättävän paljon aikaa.

Olen siis ollut hyvin väsynyt tällä viikolla, varsinkin loppuviikosta, johtuen univajeesta ja kaiken uuden oppimisesta. En ole ehtinyt kirjoitella tänne mitään enkä valitettavasti myöskään ole ehtinyt lukea muiden blogeja. :( Saa nyt nähdä miten tämä syksy pyörähtää mun osaltani käyntiin. Haluaisin ehdottomasti kirjoittaa tänne usein, mutta jos pitää valita niin käytän ekstratunnit mieluummin nukkumiseen kun tietokoneen ääressä kukkumiseen. Mutta toivotaan että tällaisesta hulabaloosta ei tule peruskauraa tässä duunissa!

Olen myös saanut kaksi ihanaa tunnustusta tällä välin, yhden Marmulta ja yhden Mukillinen Maitokahvia-blogin Reetalta. KIITOS näistä, palaan mahd. pian asiaan! :) Nyt aion suunnata salille tekemään viikon toisen salitreenin. Iltapäivällä lähdemme mieheni kanssa nauttimaan Espoo Cinén eli Espoon elokuvajuhlien annista. Jeejeee! :)

14. elokuuta 2012

Ihana työ!

Huh mikä viikon aloitus, ja vieläpä oikein ihana sellainen! Olen nimittäin aloittanut nyt uudessa työssäni, ja eilinen ja tämä päivä hurahtivat uusiin työkavereihin tutustuessa, omaan huoneeseen sopeutuessa sekä palavereissa ja koulutuksissa. Jännitin työn aloittamista kyllä aika lailla, ja itse asiassa sunnuntai-iltana halailin vessanpönttöä ihan varmana siitä, että olin onnistunut saamaan jonkin ikävän vatsataudin juuri ennen ensimmäistä työpäivää. Just mun tuuria! No, eipä sitä vatsatautia sitten vissiin ollutkaan, vaan kyseessä olikin enemmän kauhea jännitys joka sitten vaikutti myös kehooni. Olen muutenkin kamala jännittäjä ja huomaan sen aina vatsassani. Hassua!

kuva: weheartit.com

Nyt on siis sitten toinen työpäivä pulkassa ja fiilis on aivan ihana! Kävimme tänään työkavereiden kanssa taas yhteisellä lounaalla, jonka jälkeen jatkoimme vielä aurinkoiseen Espan puistoon kahville ja irtojäätelölle. Olipa ihanan pitkä lounastauko! Mulla on ollut ihan kamalasti tekemistä, ei niinkään töissä vaan siihen totuttautuessa ja iltamenoissa, ja eilen tulinkin kotiin vasta yhdeksän pintaan. Viikonloppuna tapasin ystäviäni grillailun merkeissä ja olin koneen ulottumattomissa koko ajan.

Lisäksi olen niiiiin happy sen vuoksi että kävin tänään ensimmäistä kertaa salilla sitten ties milloin! Olinhan äsken lomalla, jonka jälkeen sairastuin. Fiilis on jo hyvä eikä flunssakuumeesta ole enää tietoakaan. Senpä vuoksi päätin sitten lähteä suoraan töistä salille, ja voi että kun on ihana fiilis! Nyt siirryn tästä suihkun kautta kanttarellien ja lohen kimppuun. Teen illalliseksi sienimuhennosta (kermaa, voita, sieniä, mausteita) ja paistan lohimedaljongin. Seuraksi teen jonkin kivan salaatin. Tässä huushollissa ei ole viime aikoina kuultukaan iltapalasta, vaan sen sijasta olen syönyt ihan reilun illallisen joskus kasin, ysin pintaan. Käyhän se näinkin.

10. elokuuta 2012

Plans for the weekend

Olipas ihanaa nousta tänä aamuna aikaisin, pirteämpänä kuin minään muuna päivänä tällä viikolla eikä päänsärystäkään ollut enää kuin rippeet jäljellä. Kävin aamulla lääkärissä jossa tehtiin perustestit (eivät tehneet malariakokeita tai muuta), ja lääkärin tuomio oli että luultavasti kyseessä on perus flunssakuume. Olin odottanut että siellä olisi tehty lisätutkimuksia, mutta mikäs siinä, pääsin ainakin helpolla. Läksin siitä sitten kotiin ja vaikka onkin vähän vielä paleltanut ja jomottanut niin olo on kuitenkin jo paljon parempi kuin eilen. Pidän siis peukut nyt pystyssä että tauti on häipynyt ja että pääsen viettämään kunnolla viikonloppua.

Ensi viikolla mulla koittaa uusi aikakausi kun aloitan työni! Valmistuin siis tänä kesänä ja nyt on aika lähteä työelämään. Vähän jo jännittää, jonkin verran harmittaa (olenhan lomaillut tässä koko kesän) mutta toisaalta odotan myös työntekoa innolla. Enää ei tartte päntätä tentteihin kaikki illat ja viikonloput osa-aikatyön ohessa, eikä tarvitse myöskään huolehtia opintopisteiden kertymisestä. Työni tulee luultavasti olemaan melko hektistä ja saatan joutua istumaan ylitöissä silloin tällöin, mutta olen luottavainen siihen että kaikki menee hyvin ja että viihdyn uudessa työssäni. Pääsenpähän nyt sitten kokeilemaan siipiäni työelämässä oikein kunnolla.

Ainut huolenaiheeni on tämän blogin ylläpitäminen samalla kun ryhdyn töihin, sillä töitä tulee luultavasti riittämään enkä välttämättä aina ehdi ihmisten aikaan kotiin illalla. Toisaalta kirjoittelen sitten niinä aikoina kun ehdin, ja ehkä tämäkin on tätä mun pientä ahdistusta siitä etten voi vielä tietää miten kaikki lähtee käyntiin. Mutta pidän teidät ajan tasalla! :)

Tänään illalla vietämme ihan rennon koti-illan mieheni kanssa, teemme tacoja (minä tosin käärin täytteet salaatinlehteen niin kuin yleensäkin) ja katsomme ehkä jonkin elokuvan. Huomenna olemme aikomuksissa ajella saaristoon päin käväisemään mökillä, jos oloni vain on ok. Sunnuntaista en vielä tiedä. Viikonlopuksi on kuulemma ainakin luvattu aurinkoista ja lämmintä säätä, joten pääsenpähän vihdoinkin lievittämään matkani jälkeisiä vieroitusoireita auringosta! ;)

9. elokuuta 2012

Kipuilua

En haluaisi valittaa täällä, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä että tämä sairaana oleminen täyttää arkeni kokonaan. Pöh. Olin suunnitellut ihan muuta tekemistä viimeiselle lomaviikolleni, mutta nyt joudunkin ihastelemaan valkoisia seiniämme joka päivä. Onneksi läppäri sentään toimii niin on jokin yhteys ulkomaailmaan, mutta tämä nettisurffailukin alkaa jo hieman puuduttaa. Olen myös ollut niin sekaisin etten ole jaksanut kirjoittaa tänne, mutta nyt tuntuu siltä että on hyvä hetki meneillään. ;)

 Soitin äsken Jorvin päivystykseen ja sieltä käskettiin ilmestyä joko tänään tai huomenna aamulla jotta voivat tutkia minut. Näin varmistutaan siitä etten kärsi mistään eksoottisesta taudista, joita tuolta Indonesiasta ikävä kyllä voi tarttua mukaan. Luultavasti tämä on vain ihan tavallinen kuumetauti, mutta ilmeisesti näissä tapauksissa pitää aina kääntyä lääkärin puoleen ihan varmuuden vuoksi. Ja onhan se mullekin mukavampi tietää etten sairasta mitään vakavampaa.

Tämä viikko on siis mennyt hieman sumussa. Toivon kuitenkin hartaasti että jaksaisin jo lähteä pienelle happihyppelylle viikonlopun aikana. Muussa tapauksessa pyydän miestä tuomaan mulla isot kasat vuokraelokuvia ja irtokarkkeja. :) Ja kuten tuosta suttuisesta kuvasta näette, inkivääri"teen" voimalla täällä mennään. Eli kiehuvaan veteen sekoitetaan inkivääriä, hunajaa ja sitruunaa. Yummy!!

8. elokuuta 2012

Pieni ajatus haaveilijoille


Olen ikuinen haaveilija, aina miettimässä miten sisustaa seuraava kotimme tai milloin lähteä seuraavalle matkalle. Välillä minultakin pääsee unohtumaan elämän tosiasiat. Asiat, miten ne nyt tällä hetkellä ovat. Mullahan on jo koti! Vasta äskenhän mä palasin kuukauden matkalta. Senpä vuoksi ei ole ollenkaan huonompi idea muistuttaa itseään aina välillä siitä, että pitäisi arvostaa asioita juuri sellaisina kuin ne ovat. Sillä elämä on tässä ja nyt - se ei ole eilistä tai huomista. Se on vain tämä hetki.

7. elokuuta 2012

Paluuta arkeen

Vaikka lomailenkin vielä tämän viikon, tuntuu musta siltä että arki on pyörähtänyt käyntiin voimakkaammin kuin uskalsin odottaakaan. Pyykkejä pitäisi pestä ja ruokaakin laittaa (olen syönyt kokonaisen kuukauden aamuin illoin ravintoloissa, joten kokkailu tuottaa siitä syystä hieman vaivaa ;)). Kaiken lisäksi olen onnistunut saamaan jonkin pöpön ja olen nyt hieman vilustunut. En tiedä jos sain tartunnan lentokoneesta tai jo sitä ennen, mutta nyt on kuumeinen ja huono olo. Se siis siitä salitreenistä!

Onneksi ehdin käydä viikonloppuna kävelyllä, tehdä hieman lihaskuntoliikkeitä ja joogata. Niin ja meditoida! Olen tehnyt meditaatioharjoituksia jo aiemminkin, mutta nyt olen taas innostunut siitä enemmän. Youtubesta löytää hyviä videoita ilmaiseksi, ja niillä on kiva aloittaa aamu, saada energiaa päivään tai rentoutua päivän päätteeksi. Valitettavasti en ole edennyt meditaatiossa niin pitkälle että saavuttaisin "oikeanlaisen" tuloksen - energisoivat sessiot kun saavat mun uniseksi. Ehkä vaikutuskin muuttuu ajan myötä, sillä olen vasta aloittelija tällä saralla. Meditaatio antaa myös hyvää vastapainoa kovalle urheilulle, sillä välillä musta on tuntunut että keho on kovassa kunnossa mutta mieli ei pysy perässä.

Kipeänä tuo ruoanlaitto ei tosiaan oikein houkuttele, mutta onneksi jääkaapista löytyy paljon kauden marjoja. Poimin muutama päivä sitten karviasmarjoja joita olen syönyt ihan sellaisenaan tai jogurtin kanssa. Äsken tein lounaan sijasta pikaisen rahkamössön johon laitoin rasvatonta rahkaa (piti käyttää viimeinen purkki pois, tästä lähin ostan luultavasti vain täysrasvaista rahkaa) ja turkkilaista jogurttia sekä tuoreita vadelmia. Niin, ja vähän steviaa. Oli niin hyvää, olisi käynyt jopa jälkkäristä! Toivon mukaan nämä vitamiinipommit säästävät mut enemmältä sairastelulta.

6. elokuuta 2012

Good memories, happy times - eli matkakertomus

Tajuttoman väsymyksen ja kiireisen, ystävien ja perheen täyttämän viikonlopun jälkeen tuntuu hyvältä istua tässä, energisenä ja onnellisena, kirjoittamassa ensimmäistä kunnon tekstiä pitkän matkani jälkeen. Heti alkuun on myönnettävä ihan reilusti että hieman tämä paluu myös kirpaisee. Matka oli nimittäin paras koskaan tekemäni, ja sain sieltä niin paljon eväitä elämälleni etten olisi koskaan edes uskaltanut toivoa. Vaikka tämän loman tarkoituksena oli pelkkä löhöily, tuntuu siltä että rentoutumiseni on mennyt uudelle tasolle.

Lähdimme siis Helsinki-Vantaalta kohti Aasiaa ja sen ihania lomakohteita. Kiertelimme Aasiassa melko paljon, ja lempisuurkaupungiksi valikoitui Singapore. Se oli erilainen kuin olin odottanut - paljon siistimpi mutta toisaalta myös hieman persoonaton. Tämä persoonattomuus ei siis johtunut siisteydestä, mutta jotenkin kaupunki jäi minulle hieman kysymysmerkiksi. Se oli hyvin kliininen, ja sen täydelliseen ulkokuoreen olisi ehkä kaivannut jotakin pientä säröä joka olisi tehnyt kaupungin vielä mielenkiintoisemmaksi.

Singaporen Chinatown.
Kaikki kuvat: kermanvalkoista.blogspot.fi

Ruoan taso ei myöskään ollut ihan niin hyvä kun olin odottanut. Ehkä mun odotukset olivat liian korkealla! ;) Toisaalta emme myöskään ruokailleet missään ihan ehdottomissa fine dining-paikoissa, vaan enimmäkseen keskitason paikoissa. Nähtävyyksiä riitti, mutta käytimme aikamme enimmäkseen kaupoissa, joita siellä riittää. Jokavuotisen Singapore Salen ansiosta lompakkomme tyhjenivät tehokkaasti, eikä aikaa juuri jäänyt muuhun. Tarjoukset ovat huimia - kenkiä ja laukkuja saa alle parilla kympillä ja vaatteet voivat olla vieläkin halvempia. Ja nämä siis ihan laadukkaita. Useimmat merkkituotteetkin ovat alennuksessa, ja aleprosentit ovat tajuttomia. Luksuslaukut tosin ovat paljon kalliimpia kuin meillä, mikä tuli mulle yllätyksenä. Menin esim. käymään Mulberryn alessa, josta sai Alexaa ja Bayswateria (ihan normiväreissäkin!) ainakin -30 % - ja hinta oli silti kalliimpi kuin meillä! Ei siis kannata sokaistua prosenteista vaan vertailla hintoja laskin kädessä.

Singaporen jälkeen matka jatkui Indonesiaan, jossa kävimme Balilla ja pienemmillä saarilla. Bali osoittautui jonkinmoiseksi pettymykseksi, vaikka olinkin lukenut sen maineesta likasena turistirysä-saarena. Sellainen se tosiaan olikin. Rannat olivat likaisia, turisteja oli joka puolella ja yli-innokkaat kojumyyjät ja taksikuskit kävivät välillä suomalaisten hermojeni päälle. ;) Toisaalta Balilta löytyi myös kivoja rantoja, ihania spa-hoitoloita (joista sai ihanaa hierontaa), loistavaa ruokaa ja tuoreita hedelmiä. Ja upeita auringonlaskuja.

Ranta Balilla

Hedelmiä, mmmmm ♥

Otimme kuitenkin jalat allemme melko pian ja lensimme ihastelemaan pienempiä saaria, jotka osoittautuivat niin upeiksi ettei sanotuksi saa. Rannat olivat puhtaita ja tyhjiä, sillä saimme hyviä vinkkejä eräältä Balille muuttaneelta länsimaalaiselta mieheltä siitä, minne kannattaa ja ei kannata mennä. Ruoka oli jopa Baliakin maukkaampaa (ja halvempaa), auringonlaskut vieläkin upeampia (vai johtuiko se vain siitä paikasta? ;)) ja tunnelma paljon rauhallisempi. Ostosmahdollisuudet olivat melko huonot näissä paikoissa, mutta Singaporen shoppailumaratonin jälkeen se ei haitannut yhtään. Itse asiassa keskityimme lähinnä löhöilyyn ja syömiseen, mikä oli tosi hyvä veto kaiken shoppailun ja Balin nähtävyysrallien jälkeen.

Lopulta kuukauden matkani oli ohitse ihan liian pian ja olisin voinut jäädä matkustelemaan vielä ainakin pariksi kuukaudeksi. Tällä kertaa se ei kuitenkaan ollut mahdollista työni vuoksi, mutta suunnitelmissani siintää jo uusi matka ensi vuodeksi... :) Suosittelen Indonesiaa matkakohteena todella lämpimästi, mutta itse kohde kannattaa valita huolella. Pitkien lentomatkojen vuoksi neuvoisin oleskelemaan siellä ainakin sen pari viikkoa, sillä muuten matka loppuu ennen kuin se on kunnolla ehtinyt alkaakaan. Lentoaika riippuu ihan kohteesta, mutta meillä meni mennessä melkein 30 tuntia ja paluumatkaan meni vähän päälle 20 tuntia, vaihtoineen kaikkineen. Nyt kun olen toipunut matkasta tuntuu siltä, että voisin hypätä koneeseen vaikka heti!

Good memories, happy times. ♥

3. elokuuta 2012

Oma sänky ihana

Olen vihdoin, monien lentojen ja käänteiden jälkeen, takaisin kotona! Fiilis on samalla ihana sekä haikea. Taakse jäi monta uutta ystävää, ihanaa muistoa ja auringonpaisteista päivää. Toisaalta kotona odottivat perhe ja ystävät ja se kullan kallis oma koti.

Kirjoittelen matkaraportin viikonlopun aikana kunhan olen toipunut matkaväsymyksestä. Kehoni ei oikein pidä noin monen tunnin aikaerosta, ja jetlag taitaa olla pahimmillaan juuri nyt. Selvisin jo sentään eilisestä, jolloin luulin nukahtavani pystyyn! Kaipaan jo liikuntaa, mutta tänä viikonloppuna keskitän voimani joogaan ja pilatekseen. En tahdo antaa keholle shokkiherätystä hurjan salitreenin muodossa. Ensi viikolla sitten!

Upeaa ja ihanaa viikonloppua kaikille teille, ja on mukavaa huomata että lukijamäärät pysyivät samoina koko heinäkuun ajan vaikka en ollutkaan täällä livenä kirjoittelemassa. Palaillaan! :)

1. elokuuta 2012

Dieettivertailu

Kirjoitin jokin aika sitten Outlaw Fitness-sivustosta, josta on tullut yksi suosikeistani. Löysin samaisilta nettisivuilta hauskan dieettivertailun, joka on toteutettu ihanan graafisesti. Mun oli vain pakko jakaa tämä vaikka en dieettaamisesta (onko toi sana??) niin perustakaan. :) Tästä löytyy hyvin tiivis katsaus eri dieetteihin aina Atkinsista Zoneen. Mukana on paljon jenkkidieettejä sillä sivusto on kai amerikkalainen, mutta vertailu voi silti kiinnostaa ainakin enkunkielentaitoisia painonhallitsijoita.

Ensi kerralla kirjoitan sitten matkakokemuksistani, kunhan olen ensin saanut jetlagin nukuttua pois. Palailen siis joskus viikonlopun aikana. ♥

outlawfitnesshq.com