2. syyskuuta 2012

Sateisen sunnuntain kermainen olut-pekonipiirakka

Olen henkeen ja vereen quiche-ihmisiä. RAKASTAN suolaisia piirakoita, sillä ne ovat melko helppoja tehdä, aina herkullisia ja sopivat hyvin esim. viikonloppuiltojen fiilistelyyn viinilasillisen kera.

Piirakoiden teko jäi hieman vähemmälle kun rukkasimme ruokavaliotamme vähähiilarisempaan suuntaa, mutta sen jälkeen kun olen löytänyt loistavia ohjeita vhh-piirakkapohjiin olemme taas pyöräyttäneet piirakan useamman kerran. Viimeisin löytöni on aivan mahtava piirakkapohja joka on käytännössä hiilariton (no, vissiin sellaiset hurjat 10g koko pohjassa). Pohjasta tulee hieman nafti mutta kunhan sen painelee kärsivällisesti vuokaan niin se riittää kyllä. Jos tykkää paksummasta pohjasta niin manteli- tai cashewjauhojen määrää voi lisätä hieman.

Törmäsin tässä taannoin muutenkin aivan loistavaan piirakkareseptiin. Kun samassa ohjeessa on pekonia, sipulia, smetanaa ja olutta en voinut muuta kuin kokeilla. Ja onneksi kokeilin, sillä lopputuloksena oli yksi parhaimmista piirakoista, joka sopii loistavasti esimerkiksi tällaiseen vähän koleaan lazy sundayhin. Kyseessä on vähähiilihydraattinen resepti (kuinkas muuten). Ja vaikka reseptissä on olutta, siihen tulee vain 0,5 desiä kyseistä elämän eliksiiriä. Puolessa desissä tummaa lageria on noin 1,5 g hiilareita.

Tässä helppo ohje:
 
kuvat: kermanvalkoista.blogspot.fi

Kermainen olut-pekonipiirakka (vähähiilihydraattinen)

Pohja
100 g mantelijauhoa
50 g cashewpähkinäjauhoa (itse jauhettuna)
50 g kirnuvoita (pehmitettynä)
1 kananmunan valkuainen
ripaus merisuolaa

Jauha 50 g cashewpähkinöitä jauhoksi sauvamikserillä tai tehosekoittimella. Lisää sekaan 100 g mantelijauhoja (näitä saa ostaa isommista kaupoista). Lisää joukkoon pehmeä voi ja kananmunan valkuainen sekä suola. Säästä keltuainen täytettä varten.

Sekoita pohjasta tasainen massa ja painele voideltuun piirakkavuokaan. Pistele pohjaa hieman haarukalla. Esipaista pohjaa n. 10 min 175'C uunissa.


Täyte
140 g pekonia (yksi paketti)
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
0,5 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria
120 g smetanaa (yksi purkki)
2 kananmunaa (yksi kokonainen, yksi keltuainen joka jäi yli piirakkapohjasta)
0,5 dl tummaa lageria

Laita uuni 200'C. Leikkaa sipulit puolikkaisiksi renkaiksi. Silppua valkosipuli ja suikaloi pekoni pieniksi paloiksi.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää sipulirenkaat. Kuullota niitä pannulla muutama minuutti kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää pekoni ja valkosipuli. Paista pannulla niin kauan kunnes pekoni ruskistuu ja sipulit pehmenevät entisestään (noin 5 min). Lisää pekoni-sipuliseoksen joukkoon hunaja, pippuria ja hieman suolaa.

Vatkaa smetana, kananmunat ja olut keskenään. Mausta pippurilla. Kaada täyte hieman jäähtyneelle piirakkapohjalle ja kaada lopuksi smetanaseos päälle. Paista piirakkaa 200'C uunissa n. 30 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. Kyllä näyttää todella hyvältä. Tätähän on taas pakko kokeilla. Ja varmaan kelpaisi äijien saunailtaankin vaikka kaikki eivät hiilareita tarkkailekkaan.

    VastaaPoista