9. syyskuuta 2012

Pannukakkuaamiainen

Pöh. Pieni flunssa on kai taas iskemässä, sillä paras veto on poissa ja nenä vuotaa. Eilen tuli myös vilunväreitä ja päänsärkyä. Olin jo lähdössä ulos intervallijuoksemaan kun tajusin ettei se välttämättä ole maailman paras vaihtoehto. Sen sijaan läksimme mieheni kanssa lähimpään videovuokraamoon ja vietimme mukavan koti-illan. Niitä on nykyään niin vähän että arvostan niitä tosi paljon.

Tämä aamu lähti kivasti käyntiin kun nautiskelimme ihanasta sunnuntaiaamun aamiaisesta. Karppileipää, kirnuvoita, juustoa, kasviksia, paistettuja munia ja kaiken kruununa pannukakkua stevialla makeutetun mansikkasurvoksen ja kuohukerman kera. Nam!!

Ohjeen karppipannukakkuun nappasin karppaus.info-foorumilta. Pannukakku on melko "kananmunainen", joten se ei varmastikaan ole kaikkien makuun. Meille se kuitenkin maistui. Reseptimuutoksen jälkeen pannarista tuli tosi hyvää ja meille se maistui loistavasti. Tämä korvaa ehdottomasti normipannarin tästä lähin. Menee varmasti ihan loistavasti myös suolaisena variaationa jos siihen heittäisi mukaan hieman juustoraastetta ja nauttisi vaikkapa kinkun/pekonin sekä salaatin kera.

Kuva: kermanvalkoista.blogspot.fi

Vhh-pannukakku
(pellillinen)

3 luomukananmunaa
1 l täysmaitoa
2 dl mantelijauhoja (kookoskin käy)
2 rkl psylliumia
1 tl suolaa
50 g sulatettua kirnuvoita tai kylmäpuristettua kookosöljyä
steviaa makeutukseen
(1 tl leivinjauhetta)

Vatkaa aineet sekaisin ja anna turvota n. 20-30 min. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225'C uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes pannari on kauniin ruskea. Tarjoile esim. kermavaahdon ja mansikkasurvoksen kera.

Edit.: Muutin reseptiä hieman. Ennen laitoin 4 kananmunaa ja 1 dl mantelijauhoja, nyt 3 munaa ja 2 dl jauhoja. Näin reseptistä tulee vähemmän kananmunamainen ja paljon maukkaampi. Nam!

1 kommentti: