18. syyskuuta 2012

Höstmys

Mysig on yksi ruotsinkielen kauneimmista sanoista. Sille ei ole olemassa suoraa suomenkielistä vastinetta, mutta se tarkoittaa jotakuinkin kodikasta fiilistelyä. Englanninkielinen termi on cozy, joka avaa termiä jo hieman paremmin.

Kuvat: kermanvalkoista.blogspot.fi
Tänään nautimme myrskyisästä syysillasta tekemällä simppeliä ja aah niin namia katkarapukastiketta, johon laitoimme mm. voita, kermaa ja "oman maan" valkosipulia. Sain ihania valkosipulinippuja isältäni, joka on intohimoinen valkosipulin kasvattaja. Siinä on jotain taikaa kun saa raaka-aineita omasta takaa. Pastan sijasta söimme rapsakaksi paistettuja kesäkurpitsasuikaleita ja kyytipojaksi kulautimme lasillisen hyvää rieslingiä. Ei paha.

Katkarapupasta
(kahdelle)

3 kpl jumboherkkusientä
1 tomaatti
voita
1 valkosipulinkynsi
loraus kermaa
hummerifondia
pussillinen isoja katkarapuja
hieman raastettua täysrasvaista juustoa
loraus sitruunamehua
mustapippuria

Lisukkeeksi:
1 kesäkurpitsa
oliiviöljyä
mustapippuria, suolaa
salaatinlehtiä

Jos käytät pakastekatkarapuja, sulata katkaravut ohjeen mukaisesti (huoneenlämmössä pari tuntia tai lämpimässä vesihauteessa n. 15 min). Pilko herkkusienet ja tomaatti ja paista pannulla voissa kunnes sienet ja tomaatti pehmenevät reilusti. Purista sekaan valkosipulinkynsi ja lorauta sekaan hieman kuohukermaa sekä vähän hummerifondia. Anna kiehua matalalla lämmöllä jonkin aikaa. Raasta sekaan juusto.

Kuumenna toinen paistinpannu ja raasta sillä aikaa kesäkurpitsasta suikaleita esim. juustohöylällä.

Lisää katkaravut kastikkeeseen ja mausta sitruunamehulla sekä pippurilla. Lorauta oliiviöljyä toiselle pannulla ja paista kesäkurpitsasuikaleita noin 5 min tai kunnes ne pehmenevät hieman. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile salaatinlehtien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti