16. toukokuuta 2012

Lämpimät voileivät à la Nanna

Teimme illalliseksi lämpimiä voileipiä, jotka ovat ihan loistava vaihtoehto jos tekee mieli jotain pientä, suolaista ja helppotekoista. Lämpimistä voileivistä saa helposti proteiinipitoisempia ja vähähiilarisia vaihtamalla normipaahtiksen vähähiilihydraattiseen paahtoleipään ja laittamalla täytteeksi esimerkiksi raejuustoa, tonnikalaa tai paljon kinkkua. Tänään teimme raejuusto-tonnikalasetin joka on ehdoton suosikkini!

kuva: kermanvalkoista.blogspot.com

Lämpimät raejuusto-tonnikalaleivät uunissa
(3-4 leipää)

1/2 purkkia raejuustoa (100 g)
1 purkki tonnikalaa öljyssä
1 kananmuna (luomu)
n. 1 rkl kurkkusalaattia
reilu loraus Sweet chili-kastiketta
makeaa sinappia
mustapippuria, suolaa maun mukaan, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, cayennepippuria...
voita
tuoretta tomaattia
vhh-paahtista (esim. Minihiilari)

Sekoita kulhossa raejuusto, valutettu tonnikala, kurkkusalaatti, chilikastike ja muut mausteet. Maista seosta ja mausta tarpeen tullen lisää. Lisää lopuksi kananmuna joukkoon ja sekoita kunnolla. Täytettä riittää 3-4 leivälle, riippuen siitä, kuinka paksun täytekerroksen haluaa.

Asettele paahtoleipäviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele leivät voilla ja lisää täyte päälle. Viipaloi tomaatti viipaleiksi ja lisää täytteen päälle. Rouhaise viimeiseksi leipien päälle hieman mustapippuria ja paista 200'C uunissa noin 10-15 minuuttia.

Ps. Lisäsin tunnistesanoihin tunnisteen 'vhh'. Merkkaan jatkossa kaikki vähähiilariset reseptini tai muut vhh-jutut kyseisen tunnisteen alle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti