6. maaliskuuta 2012

Normitiistai

Aamu alkoi salitreenillä, jossa sain kyllä taas irvistellä viimeisten toistojen aikana jotta jaksoin vetää liikkeet loppuun saakka. Ilma olisi taas ollut sellainen että lenkkikin olisi maistunut, mutta tänään tälleen. Huomenna ajattelinkin sitten mennä lenkille, jospa se aurinko vielä sieltä jaksaisi pilkistää. :)

Tänään olen vääntänyt graduani, surffaillut netissä eri blogeja lukemassa ja kokkaillut, niin kuin yleensäkin. Lounaaksi tein kolmen munan munakkaan, jossa täytteenä oli paprikaa, herkkusieniä ja nakkeja. Ohjeen löydät alta. Illalliseksi söin kylmäsavulohella täytetyn karppisämpylän (ks. ohje eilisestä postauksesta). Ja en muuten voi sietää sanoja karppaus tai karppi-sitä sun tätä, ne ovat jotenkin niin ärsyttäviä! En vain keksi mitään parempaa tilalle, joten joudun kai välillä silti turvautumaan niihin. Jälkiruoaksi teen ihanaisen intialaisen jogurttijälkkärin, johon tulee turkkilaista/kreikkalaista jogurttia, muusattuja banaaneja, kardemummaa ja paljon steviaa. Tajuttoman hyvää! Ja vaikka mieheni on hurja herkkusuu joka rakastaa suklaa- ja juustokakkuja, leivoksia ja vaikka mitä, on tuo jogurttijälkiruoka hänen suosikkijälkkärinsä. Sometimes less is more! ;)

Helppo munakas
(yhdelle)
 
3 kananmunaa (luomu)
kunnon loraus kermaa
1/2 pkt nakkeja
punaista paprikaa
herkkusieniä
voita
kurkkua, tomaattia, salaatinlehtiä tms.

Paista herkkusieni- ja paprikaviipaleet sekä viipaloidut nakit kuumalla pannulla voissa. Lisää maun mukaan mausteita, esimerkiksi valkopippuria. Kun lisukkeet ovat rapsakoituneet ja kuumia, kaada ne erilliselle lautaselle. Vispaa kananmunat rikki ja lisää loraus kermaa ja vähän suolaa. Paista munakas pannulla, kunnes se alkaa irrota pannusta ja on hyytynyt. Kippaa täytteet munakkaan päälle ja käännä toinen puoli munakkaasta "kanneksi". Kippaa lautaselle ja nauti salaatin kera.

Munakkaani hajosin hieman... niin kuin yleensä tuppaa käymään :)

Jogurttijälkkäri
(kahdelle, mitat ovat noin-mittoja)

300-400 g turkkilaista tai kreikkalaista, paksua ja rasvaista jogurttia
2 hyvin kypsää banaania
kardemummaa
steviaa
pistaasipähkinöitä

Muusaa banaanit, mutta jätä joitakin sattumia. Sekoita banaanimuusi jogurttiin, ja lisää kardemummaa ja steviaa. Jaa seos kahteen jälkiruokakulhoon ja jos maltat, laita hetkeksi jääkaappiin. Ripottele lopuksi juuri ennen tarjoilua hieman murskattua pistaasipähkinää jälkiruoan päälle. Jos sitä ei ole saatavilla, muutama reilu suolakide (mieluiten ruususuolaa) ajaa saman asian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti